Regulile forumului Naruto-Boards! [Important - CITESTE!]


 Topic: Regulile forumului Naruto-Boards! [Important - CITESTE!]
Users reading this topic: There are no members reading this topic.
This topic was closed by kiba510 
  Posted on April 17, 2010 14:45
kiba510
Rank: member

Forum Rank:
Jounin

Posts: 1607
Joined on:
August 5, 2007
#1


~ Acest ghid a fost creat pentru a oferi un acces usor si o sursa exacta a informatiilor generale pentru comunitatea Naruto-Boards. Toti membri sunt asteptati sa citeasca acest ghid ori vor fi expusi unui risc de a incalca regulile. Va rugam sa retineti ca ve-ti primi pedeapsa completa a consecintelor indiferent daca ai citit sau nu acest ghid.

Pe langa regulile si asteptarile forumului, acest ghid ofera si o explicatie de interpretare a unor reguli precum si alte informatii utile si link-uri.

1. Nu face spam.
2. Nu face flame.
3. Nu hartuiti.
4. Nu face post dublu sau triplu.
5. Nu face flood.
6. Nu injura excesiv. Schimbarea unor litere in cuvant cu numere sau simboluri se va lua in considerare.
7. Nu posta link-uri catre un material explicit sexual.
8. Nu posta link-uri catre orice forma de piraterie si nu face tranzactii ilegale pe forum.
9. Comercializarea account-ului este strict interzisa.
10. Nu face scam.
11. Nu imita membrii staff-ului sau alt membru al acestui forum.
12. Nu fura.
13. Nu promova alt forum/website prin intermediul acestui forum.
14. Nu te comporta ca un moderator/admin daca nu esti unul.
15. Nu discuta in public despre moderatorii din Naruto-Arena ori Soul-Boards sau despre actiunile lor daca nu ai acordul pentru a face asta de la un Global Moderator.
16. Nu discuta despre Soul-Arena pe Naruto-Boards. Toate materialele despre Soul-Arena ar trebui discutate in Soul-Boards si vise versa.
17. Nu incerca sa evadezi din ban-ul pe care l-ai primit.
18. Nu cauza drama inutila.
19. Nu impartasi informatii clasificate. (informatiile despre noile caractere nu sunt incluse)

~ Toate regulile sunt aplicate in: Mesajele Private, Semnaturi, Avatare si profilele clanului si a userului.

~ Moderatorii au dreptul de a crea si pune in aplicare regulile in sectiunile lor. Trebuie sa urmezi aceste reguli si sa asculti de orice cerere pe care moderatorul o face.

~ Regulile sectiuni sau regulile speciale pentru subiectele unice sunt mai presus de regulile globale.


~ In aceasta sectiune, diferite cuvinte sau fraze folosite in regulile forumului vor fi explicate pentru a preveni unele confuzii la interpretarea anumitor reguli astfel incat regulile sa nu fie contestate.

Spam: Un mesaj sau un topic care este inutil sau off-topic.

- Totul ce nu raspunde la intrebarea pusa de cel care a inceput topicul (de exemplu: ''Nu stiu!'').
- Topicurile care nu au un titlu potrivit, indiferent de continutul mesajului.
- ''Quoteing-ul'' fara adaugarea propriului mesaj.
- Posturile rezervate care nu sunt editate intr-o ora.
- Un post care contine unu/mai multe smiley(uri).
- Posturile care nu respecta limbajul impus de acea sectiune. Limba principala a forumului Naruto-Boards este Engleza iar posturile in alte limbi trebuie postate in sub-sectiunile corespunzatoare din Great Ninja Headquarters section.
- Topicurile care nu au niciun continut care poate fi discutat (de exemplu: ''Uitate la semnatura mea!''

Flame: Orice post menit sa jigneasca sau sa raneasca orice membru intr-o maniera care este neplacuta si/sau batjocoritoare.

Light flame: Criticile aspre si orice batjocoritor, dar nimic "major".
Exemple: "Aia suge h4rdcor3!" (daca se vorbeste despre o poezie, semnatura, etc.), "noob", "esti prost", "mai cresti, borac".

Moderate flame: Orice fel de insulta care nu este nici extrem de ofensiv, nici light flame. Initial, e intr-o "regiune de mijloc".

Heavy flame: Orice rasist, profan, sexist, sau extrem de jignitor.

Harassement: Cicalind/suparand constant pe cineva cu mesaje jignitoare sau negative, prin incercarea de a face pe cineva sa se simta prost, jenat sau deranjat.

Double Posting: Postand de doua ori consecutiv neavand posturile altor persoane intre.

Multi Posting: Postand de 3-5 ori consecutiv neavand posturile altor persoane intre.

Daca vrei sa adaugi ceva, foloseste butonul edit. Uitate la ''amazing edit button'' si ''the bumping guide'' in ghid-ul oficial Naruto-Boards!
Daca faci post dublu sau multiplu fara intentie, editeaza toate posturile inutile si explica, ca a fost o greseala. Aceste posturi vor fi sterse si nu vei primi warning.

Flooding: Postand intentionat de mai multe ori intr-o scurta perioada de timp. 6 sau mai multe posturi consecutive, sau multe multi posturi intr-un singur topic va fi considerat automat ca flood. De asemenea, flooding-ul poate lua loc daca creezi multe topicuri fara rost/similare, sau trimitand multe Mesaje Private la useri intr-o scurta perioada de timp.

Material sexual explicit: Incalcarea acesteia consta in postand link-uri, imagini, avand poze de genul sa avatar/semnatura, cibereala pe forum/mesaje private, si postand continut penibil bazat pe text. Nuditatea sau un nivel nepotrivit de piele goala, de asemenea, nu este permis.

Scamming: O incercare de a pacali sau determina pe cineva sa le spuna parolele de la conturile lor. Zicand cuiva sa isi schimbe e-mail-urile este, de asemenea, considerat scamming. Daca ati fost supus unei actiuni reusite de scam, va rugam sa cititi acest topic.

Impersonation(Intruchipare): Copierea profilului si/sau numele cuiva pentru a parea sa fie acea persoana. Acest lucru se aplica si pentru pretinderea falsa de a fi un Moderator/Admin din orice proiect "Naruto-Arena" pentru a incerca sa pacaleasca o persoana.

Ripping: Luand continutul original al cuiva si pretinzand ca este al tau. Chiar daca ai editat putin acel continut, va fi oricum considerat "furat/ripped". Asta include:
-GFX
-Lucrare scrisa
-Layout
-Numele unui clan Naruto-Arena

Pentru o explicare mai detaliata a delictului de "ripping", va rugam sa va referiti la topicul "What is ripping?" aici.

Reclama: Orice fel de link/declaratie care atrage atentia intentionata a membrilor de pe forum spre alte site-uri care nu sunt legate de Naruto-Arena.

Link-urile de care comunitatea poate profita (ex. manga/anime site-uri) sunt acceptate. Este decizia moderatorului daca o singura reclama poate fi acceptata sau nu.
Reclama in semnaturi sau profilul jucatorilor este acceptata.

Actionand ca un moderator/admin:
� Nu poti avertiza utilizatorii in cazul in care ei incalca o regula
Asta inseamna ca nu poti posta continut, cum ar fi: "Nu spama", "Acesta este spam", "Acest subiect este inchis", "Esti banat", "Vei fi avertizat", "Subiect inchis" sau "Postatul aici este considerat spam. ".
� Nu poti actiona ca si cum ai avea influenta asupra deciziei.
Asta inseamna ca nu poti posta continut ca: �Raportat, ma voi asigura ca vei primi un ban� sau "Chem un mod sa te avertizeze".

Postul de content precum: "Sper ca vei fi banat", "Cred ca vei primi o avertizare", "Asta ar utea sa nu fie permis" nu este ca si cum ai actiona ca un mod/admin, dar este considerat spam daca in postul tau nu se gaseste alt content legat de topic

Raportul:
Daca observi orice incalcare a regulilor, foloseste mesageria interna pentru a atentiona moderatorul despre incident cu un link spre acel topic. Poti posta ''asta este impotriva regulilor'' numai daca postul tau contine un link catre regulile forumului si un quote al regulei incalcate.
Desigur poti spune "Asta este spam" sau "Asta nu este permis" ca atunci cand userii intreaba daca un anumit comportament e impotriva regurilor sau nu.

Discutia despre moderatori si actiunile lor: NU poti face post/topic privind oricare moderator, indiferent daca are un content negativ sau pozitiv. Acelasi lucru si la actiunile lor (ban-uri si avertizari). Oricand am lasat publicul sa discute despre moderatori, totul s-a incheiat cu drama inutila.
Daca observi un moderator care incalca regulile, abuzeaza puterile sale, sau actioneaza imatur, raporteaza actiunile lor unui Global Moderator. Daca crezi ca ban-ul sau avertizarea ta a fost nedreapta, discuta cu moderatorul prin intermediul mesageriei interne (daca esti avertizat intr-un topic, nu discuta avertizarea acolo).

Ban Evade: Accesand forumul cat timp esti banat. Acest lucru include folosirea oricarui cont (creat in trecut sau acum) vizionand Naruto-Boards. Chiar daca doar te uiti la topicuri (fara a posta) sau folosesti contul unui prieten, vei fi banat (prietenul tau, deasemenea). Fi constient de consecintele ban evade-ului citind Placa de Pedeapsa.

Trolling/Drama: O declaratie sau orice fel de continut indirect care este "refutabil" cu intentia de a enerva/cicali, si porning o lupta impotriva altei companii. Pe scurt, e un post care cauzeaza membrii sa se lupte unul impotriva celuilalt.

Exemple:
drama-boi676: "ai castigat un war doar pentru ca ai jucat cheap, n-ai skill, nu stii sa joci!"
DramaCauser11: "Ala m-a injurat si mi-a dat ignore."
drama_starter5: "Eram in chat-ul actestui clan si pot zice ca are numai idioti."
clanDr4m9: "Capitanul din XYZ mi-a dat kick din clan pentru ca am pierdut un turneu. El ar fi trebuit sa fie dat afara in locul meu!"
trolling_man: "Clanul XXX e plin de sarlatani! cine e cu mine?"
tr0ll591: "Aia care joaca asta sunt prosti."

Informatie Clasificata: Orice informatie care e menita sa fie tinuta secret fata de membrii.

New warning system!!!!!!Fiecare infractiune are propriul punctaj. Daca ai primit 10 puncte, vei primi ban de o saptamana. Punctajul poate fi stabilit in functie de situatie, ex. Daca faci spam de 5(cinci) ori intr-un topic, vei primi mai multe puncte decat ai fi primit daca faceai un singur post. Desigur, multiplele infractiuni comise in acelasi timp/topic te pot conduce la un ban imediat, fara advertisment prealabil.

Deasemenea, punctele nu dispar dupa ban. Ele sunt folosite la urmatorul ban, asa ca daca ai 9 puncte si faci flame, vei fi banat, si punctele ramase vor fi incluse la urmatorul tau ban.

Daca esti acuzat de mai multe infractiuni intr-un scurt (cam 1-7 zile), va fi considerat un asalt asupra forumului si vei primi un ban permanent fara un advertisment prealabil.

Moderatorul devide cate puncte vei primi, tabelul de puncte este doar o orientare.
Qoute:


� Flame (moderat) - 6
� Flame (light) - 4
� Vulgar language (excesiv) - 3

� Ripping (orice inafara de avatar) - 5
� Ripping (avatar) - 3

� Spam - 3

� Back seat moderating, trolling, starting drama, talking about moderators or their actions, advertising, pirating links or illegal transactions (if there is nothing on topic in the post, it is spam on top of anything else) - 3

� Multi post - 3
� Post dublu - 2

� Nudity, inappropriate level of bared skin - 5
� Ignorarea cererilor facute de moderator/moderatori (aceasta infractiune se poate pedepsi cu ban) - 5
� Alte infractiuni (valoare prestabilita) - 3De obicei, inainte de ban, se aplica warn-urile, dar poti fi banat si fara ele (citeste mai jos). Daca continui sa faci ceva pentru care ai primit warning, vei fi banat imediat, indiferent de cate puncte ai. Nu ar trebui sa ignori warning-urile si cererea moderatorului.
Tine minte, daca primesti ban de mai multe ori asta te va conduce la un ban permanent foarte repede. De obicei, vei primi un ban de 6(sase) saptamani inainte de a fi banat permanent, asa ca atunci cand asta se intampla, ai grija pentru ca nu iti vom oferi a doua sansa. Al treilea ban nu este in totdeauna un ban permanent sau un ban de 6 saptamani. Mai degraba, depinde de care ban-uri ai primit si pentru cat timp ai fost banat in trecut.

Vei primi ban fara avertisment in functie de severitatea infractiunii tale pentru:
� conceperea unui shop furat (in jur de 2 saptamani)
� cybering sau alte lucruri de prost gust care sunt bazate pe text (in jur de 1-2 saptamani)
� postarea de imagini porno/hentai sau link-uri (in jur de 1-2 saptamani)
� flooding (in jur de 1 saptamana)
� Divulgarea informatiilor clasificate (in jur de 1 saptamana)
� heavy flame (incepand cu cateva zile pana la 2 saptamani)

Vei fi banat permanent din forum fara avertisment pentru:
� asaltul cu spam
� conceperea unui troll account.
� ban evading
� daca ai 50 sau mai multe puncte de warning


Vei fi banat permanent din site (in alte cuvinte, iti vei pierde account-ul) fara avertisment pentru:
� ban evading (daca aceasta infractiune a mai fost facuta in trecut)
� scamming
� impersonating (imitarea unor membri din staff sau a unor membri)

Vei fi banat temporar din site fara advertisment pentru:
� flooding-ul unui inbox.
� ignorarea cererilor/avertismentelor de a opri mesajele de spam/flame trimise cu ajtorul mesajelor private.

Vei fi banat pentru o saptamana pentru ca:
� aveti fiecare 10 puncte de la warnurile dvs.

Cand primesti al 3-lea ban pentru warning-uri, noi setam punctajul tau la 45 de puncte (daca ai incalcat regulile prea mult inainte de ban, il vom seta la 49). Banul permanent necesita 50 de puncte, asa ca orice infractiune care se pedepseste cu 5 puncte sau mai multe facuta dupa ''ultima ta sansa'' va aduce cont-ului dvs. de pe Naruto-Boards un ban permanent. Inca poti pierde puncte prin intermediul sistemului de ''salvare'', dar nu te vei duce mai jos de 45 de puncte.
Daca nu ai primit un warn de peste:
� 3 luni = pierzi 2 puncte
� 6 luni = pierzi 4 puncte
� 9 luni = pierzi 6 puncte


Deci daca nu incalci regulile timp de 3 lunii, pierzi 2 puncte. Dupa urmatoarele 3 lunii fara niciun warning, vei pierde normal alte 2 puncte, dar vei pierde 4 puncte in schimb. Cu cat perioada in care nu ai primit niciun warn este mai mare cu atat mai multe puncte vei pierde la fiecare 3 lunii.- Toate regulile se aplica in Mesajele Private, Semnaturi, Avatare, Profilul clanului/userului.
- Moderatorii au dreptul de a crea si aplica regulile in propriile sectiuni. Trebuie sa respecti aceste reguli si sa asculti de orice cerinta pe care moderatorul o face.
Regulile sectiuni sau regulile speciale pentru un singur topic sunt mai presus decat regulile globale.

- Daca vrei sa stii cate puncte ai acum, PM oricare din moderatorii urmatori: Xelian, Penguins, Grimm_.


~ Multumiri speciale
Kiba510, Ninetailsboy - Pentru traducerea ghidului.
Administratori Naruto-Arena - Pentru ca au creat Naruto-Boards astfel incat noi sa ne distram. ^_^
Betrayer - Pentru scrierea ghidului anterior.
Burnturrek - Pentru crearea ghidului original.
puffkun - Pentru postarea vechiului ghid.
leychance, Lord_Akatsuki, Maggot_Alchemist, Silver_Razar, Slavik-sensei and ZelostheHero - Pentru rescrierea, reimprospatarea si actualizarea ghidului.
albei2, fuzzboy123, Gayyshit1, LiteQ, martin_miroku, master234.
Admins online: 0 - Global moderators online: 1 - Moderators online: 0 - Members online: 5